Hondenschool

Alles voor uw hond

Naast onze dagopvang, pension, hondenwasservice en Jin Shin Jyutsu verzorgen wij ook gedrag en gehoorzaamheidscursussen voor alle honden, ras of rasloos.

Onze doelstelling is bazen en honden nog meer plezier aan elkaar te laten beleven. Dit willen we bereiken door u nog meer duidelijkheid te geven over het gedrag van de hond en hoe dit gedrag zich ontwikkelt. Tijdens de cursussen proberen wij u inzicht te laten krijgen in de taal van uw hond en zijn gedragingen.

De cursussen worden op verschillende niveaus gegeven, beginnend bij de puppycursus, voor pups vanaf 7 weken, gevolgd door de beginnerscursus en de gevorderdencursus.

De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde instructeurs (o.a. kynologisch instructeur) en gedragstherapeuten i.o. die u graag helpen bij het opvoeden van uw hond.

 

Ook bieden wij de mogelijkheid om privé lessen te volgen met uw hond, bijvoorbeeld als deze nog niet toe is aan trainen in groepsverband.

Alle lessen worden op een grasveld gegeven. Het terrein is helemaal omheind.

Na de les(sen) kunt u, onder het genot van een kop koffie of thee, napraten met uw collega-cursisten en instructeur in de kantine.

Voor aanmelden en/of informatie, kijk onder het menu item ‘Contact‘.

De puppycursus bestaat uit 10 praktijklessen van elk circa 45 minuten. Een puppygroep is nooit groter dan 6 personen. De lessen worden buiten gegeven op een grasveld.

Heeft u interesse voor bovenstaande cursus dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier. Ook kunt u ons mailen of bellen voor meer informatie.

Kosten Puppycursus

Puppyvanaf 7 weken tot circa 5 maanden10 lessenvan ± 45 min.€ 80,00

De beginnerscursus bestaat uit 10 praktijklessen van elk circa 60 minuten. Een beginnersgroep is nooit groter dan 6 personen. De lessen worden buiten gegeven op een grasveld.

Heeft u interesse voor bovenstaande cursus dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier. Ook kunt u ons mailen of bellen voor meer informatie.

Kosten Beginnerscursus

Beginnersvanaf 5 maanden of puppycertificaat10 lessenvan ± 60 min.€ 80,00

De gevorderdencursus bestaat uit 10 praktijklessen van elk circa 60 minuten. De lessen worden buiten gegeven op een grasveld.

Heeft u interesse voor bovenstaande cursus dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier. Ook kunt u ons mailen of bellen voor meer informatie.

Kosten Gevorderdencursus

Gevorderdenbeginnerscertificaat10 lessenvan ± 60 min.€ 80,00

Uitleg privé les

Kosten Privé les
Na overleg wordt er een prijs samengesteld. De privé les is alleen op aanvraag te boeken.

Tijden cursussen

Bij voldoende deelname starten, het gehele jaar, bovenstaande cursussen. Elke cursus dient bij inschrijving betaald te worden.

De cursussen worden gegeven op:

 
Zaterdag      tussen 09.15 – 12.30 uur  

Formulieren

Onderstaand de betreffende formulieren die van toepassing zijn op de Hondenschool van Alipha’s Dierencentrum.

Wat dient u mee te nemen naar de cursus?

U dient elke les mee te nemen:

  • Een riem, zonder extra haken en ringen van 1,50 tot 1,80 meter lengte, geen flex-lijnen.
  • Een goed passende halsband met gesp. Slipketting, slipband, pinnenbanden e.d. zijn niet toegestaan.
  • Speeltje zonder piep
  • Beloningsbrokjes, klein van formaat.
  • Drinkbakje (water is aanwezig).
  • Opruimzakjes om de eventuele ontlasting van uw hond op te ruimen.

 

ADVIES:

Draag stevige schoenen en makkelijke kleding.
Tassen, rugzakken, etc. tijdens de les niet bij u dragen.
Geen bungelende touwtjes aan de jas, dat zijn leuke speeltjes voor de hond die dan geen aandacht voor u heeft.
Geef uw hond ongeveer 2 uur voor aanvang van de training en niet binnen een half uur na de training eten. Sporten met een volle maag is niet prettig, ook i.v.m. een mogelijke kans op een maagtorsie.

Bel of mail ons

Geef uw hond een heerlijke vakantie

Alipha's Dierencentrum

Onze doelstelling is bazen en honden nog meer plezier aan elkaar te laten beleven. Dit willen we bereiken door u nog meer duidelijkheid te geven over het gedrag van de hond en hoe dit gedrag zich ontwikkelt. Tijdens de cursussen proberen wij u inzicht te laten krijgen in de taal van uw hond en zijn gedragingen

Onze adres gegevens

Alipha’s Dierencentrum 

Peter & Lilian Timmermans
Auxiliatrixweg 21
5915 PN Venlo
Nederland